Galeria

Opis inwestycji

Logo Osiedle Park Chopina

Osiedle PARK CHOPINA (ETAP II)

(Osiedle Park Chopina przy ul. Chopina (równoległej do ulicy Cegielnianej oraz Głównej), na odcinku między ulicami : Warszawską a Dworcową.

Osiedle PARK Chopina Teren planowanej inwestycji znajduje się na północnej części Tomaszowa Mazowieckiego, przy ul. Chopina (równoległej do ulicy Cegielnianej oraz Głównej), na odcinku między ulicami: Warszawska a Dworcowa . W bezpośrednim sąsiedztwie obszaru zainwestowania znajduje się zabudowa mieszkaniowa jednorodzinna. Na terenie brak jest naniesień kubaturowych.
Rzeźba terenu jest urozmaicona. Powierzchnia terenu wznosi się w kierunku południowym od wysokości 166,2 m n.p.m do ok. 173m n.p.m. W pierwszym etapie inwestycji powstaje Budynek nr. 1. Przy wschodniej elewacji tego budynku zaprojektowano tarasy dla mieszkańców parteru. Do obiektów  zapewniony jest dojazd poprzez drogę wewnętrzną. Na działkę można wjechać przez zjazdy z ul. Chopina bądź z ul. Grabarskiej. Budynki nr 1, 2, 3 mają także zaprojektowany wjazd do garażu od strony północnej. Dla budynku nr 1 wjazd do garażu do garażu znajduje się od strony ul. Grabarskiej. Zaprojektowano cztery parkingi naziemne, łącznie 68 miejsc postojowych. Parking nr 1 i parking nr 4 są dostępne z ul. Garbarskiej natomiast parking nr 2 i 3 są dostępne z ul. Chopina. W kondygnacji podziemnej budynków zaprojektowano wielostanowiskowe garaże dla samochodów osobowych( w bud. Nr 1 – 30 MP) Sumaryczna powierzchnia parkingów na terenie inwestycji wynosi 4 484,0 m2. W pobliżu zjazdów zlokalizowane zostały miejsce na pojemniki na odpady stałe – uwzględniające wymagane normatywnie odległości – od okien, od granicy działki oraz w normatywnych odległościach od wejść do budynku.
Teren inwestycji będzie ogrodzony. Przy furtce prowadzącej do wejścia głównego budynku będzie zamontowany domofon. Brama wjazdowa będzie  otwierana automatycznie.

CHARAKTERYSTYKA

Projektowany budynek mieszkalny wielorodzinny ma 4 kondygnacje nadziemne oraz jedną kondygnację podziemną. Budynek jest wolnostojący, dwuklatkowy. Kondygnacja podziemna przeznaczona jest na parking podziemny oraz częściowo na komórki. Wyposażony jest w dźwigi osobowe dostępne z poziomu terenu. Główne wejście do obiektu bezpośrednio na klatę schodową, która jest zamknięta i pełni funkcję wiatrołapu. Wejście główne do budynku od strony wschodniej. Funkcja zespołu – mieszkalna (mieszkania 1 – 3 pokojowe o pow. 34 – 63m2 , zlokalizowane są na kondygnacjach parteru i pięter. W skład przestrzeni mieszkalnych wchodzą: pokój dzienny, sypialnie, kuchnia z jadalnią ( w formie aneksu pokoju dziennego ),oraz łazienka (w większych osobne wc). Wszystkie pokoje dzienne mają wyjścia na duże balkony bądź tarasy. Część przestrzeni na parterze każdego budynku została przeznaczona na pomieszczenia techniczne oraz kotłownie. W kondygnacji podziemnej zaprojektowano parking podziemny a także przestrzeń wydzieloną na komórki lokatorskie. Projektowany budynek ma prostą bryłę lekko rozrzeźbioną balkonami.

Lokalizacja

Rzuty kondygnacji bloku nr 1

Dostępność mieszkań

Blok NrMieszkanie nrPowierzchnia mkw Ilość pokoiPoziomKlatkaBalkon Rzut mieszkaniaStatus

Zdjęcia z budowy